GeneralePărințiPentru MămiciPentru Tătici

Timp, cum să petreci momente de calitate cu cei dragi

Zilele alături de copii par adesea lungi, dar anii trec repede

Timp, cum să petreci momente de calitate cu cei dragi. Folosiți acest plan practic cu scopul de a „savura” momentele pe care le petreceți împreună.

Ziua trece repede și nu mai avem timp de cei dragi

Știrile de la ora zece nici măcar nu au început, dar sunteți deja prea epuizat pentru a le urmări. Cine poate rămâne treaz atât de mult? Naveta, plasele de cumpărărturi, activități după școală, cină, teme, baie, culcare.

Toate, adunate peste orele petrecute la locul de muncă și a celorlalte realități ale vârstei adulte. Vă rămâne suficientă energie pentru a ajunge în pat. Astfel, vă puteți trezi devreme următoarea zi și să începeți, din nou, rutina.

Fiecare zi cu copii mici se simte ca o săptămână, iar fiecare săptămână ca o lună.

Totuși, pe măsură ce trece fiecare zi de naștere, anii par să se scurgă cu repeziciune. Un pitic de cinci luni devine un copil de 5 ani cât ai clipi, iar apoi ajunge la 15 ani. Acest marș inexorabil al timpului îi transformă pe bebeluși în copii mari.

Este „celălalt” ceas biologic cu care se confruntă cuplurile tinere. Fiecare zi aduce noi creșteri, noi repere și noi evenimente. Provocările de a jongla cu viețile noastre adulte ne împiedică să apreciem pe deplin nuanțele copilăriei.

Zilele libere sunt prețioase în anii copilăriei

Adunați timpul petrecut de copiii dvs. la creșă, școală, dormind, în casele prietenilor, cu bona ori în tabără. Includeți și celelalte activități la care nu participați. Momentele rămase devin deosebit de prețioase.

Există doar 940 de sâmbete între nașterea unui copil și plecarea la facultate. Poate părea că sunt multe zile, dar câte ați epuizat deja? Copilul dvs. are 5 ani? 260 de sâmbete au dispărut!

Cu cât sunt mai mari copiii dvs., cu atât sâmbetele sunt mai agitate cu prietenii și activitățile lor. Ce ziceți de zilele din săptămână? În funcție de vârsta copiilor și programul dvs., pot fi doar câteva ore pe zi.

Rămân foarte puține ore petrecute cu cei mici.

Cu toate acestea, nu vă faceți griji în legătură cu timpul petrecut cu copiii dvs. în fiecare zi. Concentrați-vă pe transformarea acelor ore în momente memorabile.

Părinții pot compensa o cantitate atât de mică de timp programând un „timp de calitate”. Două ore în parc. O după-amiază la cinema. O cină la un restaurant. Adevărul e că timpul de calitate poate apărea atunci când vă așteptați cel mai puțin.

În mașină, în drumul către orele de activități sportive.

Un bun părinte acordă un timp de calitate pentru cei mici

Încercați acest truc pentru a vă ajuta să vă reajustați gândirea. În decursul unei zile „nebune”, imaginați-vă copilului dvs. că a crescut și că a plecat de acasă.

Imaginați-vă dormitoarele ca fiind curate și goale. Vedeți bancheta din spate a mașinii aspirată și fără scaunul special sau firimituri. Rafturile de joacă sunt ordonate perfect cu jucării prăfuite. Reveniți în prezent și vedeți minutele de astăzi pentru ceea ce sunt: finite și trecătoare.

Nu fiecare zi alături de copiii dvs. va fi perfectă. Însă, într-o zi o să vedeți plecarea lor cu un profund sentiment de satisfacție. Le-ați oferit ceea ce trebuie ca să reușească în viață.

De asemenea, le-ați oferit ceea ce trebuie pentru a vă simți ca un părinte de succes. Nu știu cum să încetinesc timpul. Am însă câteva idei despre cum să realizați o optimizare a timpului pe care îl petreceți cu cei mici:

Practicați meditația parentală

Când sunteți copleșit de responsabilitățile dvs., este ușor să treceți pe „pilot automat” cu copiii. Dacă mintea se află în altă parte este ca și cum nu ați fi petrecut deloc timp cu ei.

În schimb, încercați să rămâneți conectat cu o „meditație parentală”. Vă concentrați să vă vedeți copiii, să îi auziți, să îi înțelegeți și să fiți uimiți de ce ați creat.

Faceți plimbări în pijama pentru un timp de calitate

Orele înainte de culcare pot fi haotice atunci când aveți copii mici. O tehnică preferată de a-i ajuta să se calmeze este o plimbare în pijamale. Evident, dacă vremea de afară permite o asemenea activitate.

Oferiți momente speciale cu ei, care altfel s-ar fi putut pierde la televizor.

Cheia pentru plimbările în pijamale sunt chiar pijamalele. Pregătiți copiii complet pentru culcare. Periați dinții, fețele sunt spălate, pijamalele sunt îmbrăcate.

Îi puteți așeza în cărucior, pe tricicletă sau în adidașii lor preferați și plimbați-vă încet prin zonă. Fără gustări pe traseu (dinții lor sunt deja periați). Pot fi necesare câteva ture, dar când ajungeți înapoi, copiii vor fi pregătiți pentru culcare.

Cină cu tematică specială

Cina acasă, cu întreaga familie, este specială în sine. Dar copiii vor fi și mai dornici atunci când masa dvs. are o tematică. Puteți avea seara de taco, seara de pizza, chinezească sau de clătite.

Transformați bucătăria într-un sushi bar sau un bistro italian, o dată pe săptămână. Când copiii sunt entuziasmați și se distrează, sunt încurajați să converseze. În acest mod, împărtășirea veștilor la masă devine mai ușoară.

Serile la cină sunt o oportunitate pentru a crește implicarea copiilor în gătirea alături de dvs. Ei își pot asuma un rol mai mare în a aduce mâncarea la masă. Își vor aminti rutina, din ultima perioadă.

În timp ce spală legumele sau rade brânza poate vorbi despre ce s-a întâmplă la școală. Când pleacă din casă de dimineață, asigurați-vă că le reamintiți de tematică. O vor aștepta cu nerăbdare toată ziua.

Reparați împreună, pentru un timp practic petrecut cu folos

Reparați robinetul, schimbați o anvelopă, vopsiți gardul sau înlocuiți un bec ars alături de copii. Îmbunătățirile din domiciliul sau curtea dvs. sunt o modalitate excelentă de a petrece timp cu ei. Îi învățați despre unelte și viață, în același timp.

Mansarda, subsolul și bucătăria sunt toate „sălile de clasă” pentru a învăța cum funcționează lucrurile. Vor afla cum se repară diversele obiecte, în siguranță.

Nu conduceți oriunde

Minutele pe care le „salvăm” conducând copiii la mică distanță spre parcul din cartier sunt momente pierdute. Nu lăsați comoditatea să vă priveze de acel timp special.

Data viitoare când trebuie să vă duceți copiii undeva în apropiere, încercați să ajungeți acolo pe jos. Mersul cu copiii este o modalitate excelentă de a încetini ritmul vieții. Vorbiți despre locul în care mergeți, ce gândesc, ce văd pe drum și ce au făcut azi la școală.

Îi lăsați la o lecție de pian, de înot sau la o clasă de karate? Aveați de gând să vă întoarceți mai târziu, când orele sunt gata? Luați un rucsac pentru ceva de muncă sau o carte de citit. Găsiți un loc liniștit în care să așteptați.

O oră sau două pe care le petreceți într-o cafenea sau la umbra unui copac vă ajută să rămâneți sănătos. Apoi, luați copilul și mergeți împreună spre casă.

Jucați ceea ce le place

Vreți să aduceți jocuri video în casa dvs.? Faceți tot posibilul să învățați cum se joacă. Astfel, puteți experimenta această parte din lumea copiilor dvs. De ce? În primul rând, cei mici vor „da lovitura”, câștigând în fața dvs.

Aceasta este o activitate în care nu va trebui să-i lăsați să câștige. Este un lucru bun ca cei mici să-și vadă ocazional părinții ca fiind umani și vincibili. În al doilea rând, va fi asigurată o veselie prin lipsa dvs. de dexteritate.

Unele jocuri au trecut în zona de realitate virtuală. Acestea imită activități din lumea reală, cum ar fi tenis de masă, bowling, baseball, schi și dans. Sunt, cu siguranță, mult mai interesante decât jocurile clasice.

Stabiliți limite de timp, ca nu cumva realitățile lor virtuale să înlocuiasă realitatea.

Alocați timp pentru înghețată și popcorn

Nu vrem să-i învățăm pe copiii noștri să-și obțină satisfacția din mâncare. Cu toate acestea, copiii trebuie să fie copii. Atunci când copiii cresc și deveni adulți și părinți mai trebuie să se simtă ocazional ca niște copii.

Stabiliți „tradiții” speciale în jurul unor recompense. Devin mai speciale pentru că nu se întâmplă atât de des. Vara caldă de duminică după-amiază cu înghețată sau nopți reci de iarnă cu cacao fierbinte. Popcorn în ziua meciului de fotbal urmărit de toată lumea.

Mâncarea nu este ideea, ci doar ajută. Mâncărurile distractive și gustările speciale sunt inițiatori de conversație și producătoare de amintiri. Probabil cei mici nu-și vor aminti toate subiectele sau glumele. Însă, își vor aminti pentru totdeauna înghețatele și ciocolata caldă.

Își vor aminti ocaziile care au meritat deliciile speciale și că le-au împărtășit cu dvs.

Găsiți o modalitate de a profita la maximum de fiecare moment pe care îl petreceți cu copiii. Puteți fi un părinte minunat și vă învățați copiii cum să fie adulți buni și părinți minunați, într-o zi. Arătați-le copiilor cât de important este timpul dvs. petrecut cu ei.

Articole Recomandate

Back to top button